Tänään oli vapaata, joten päivä vietettiin pitkälti koiramaisissa merkeissä. Aamulla tehtiin pitkä lenkki Gian ja Zorron kanssa. Päivällä Sona pääsi keskustaan pällistelemään ihmisiä ja autoja. Hienosti tytsy ne ottaa, ihan niin kuin pitääkin. Iltapäivällä oli ohjelmassa omatoimiset tokotreenit ja sen jälkeen rauniot Zorron kanssa.

Tällä kertaa toikoilin Wuoksen agilitykentällä. Mukavaa häiriöitä toi Heluna ja Tanja lenkkiseurueeneen. :)

Gia: 1. Ensin vietiin pallo valmiiksi eteenmenoa varten.

2. Sitte otin seuraamista. Gialla oli hyvä vire ja palkkasin seuraamisesta runsaasti. Neitistä irtosikin jo sellaista kontaktia, joka meillä on joskus ollut. Käännökset sujuivat hyvin, kunhan en itse kiirehdi! Vasemmalle käännöksessä kontakti pysyi hienosti. :) Se on ollut aina meijän kompastuskivi, mutta ilmeisesti ympyrätreeni naksulla on auttanut. Sitten vapautin taisteluleikillä ja otin uudestaan vähän pitempää suoraa. Edelleen hyvä vire jatkui ja paikka pysyi. Hieman väljä se on ollut aina, mutta Gian työskentelylle teki hyvin. :)

3. Otin tavallisen tasamaanoudon liikkeenä. Ei ongelmia, hieno tyttö!

4. Sitten oli vuorossa paikallaolo, jonka aikana saimme häiriöitä lenkkiseurueelta. Gian teki mieli lähteä, mutta pysyi kuuliaisesti paikalla. Olin lähellä noin 3 m päässä ja vahvistin käskyä aina välillä. Tätä pitäisi päästä harjoittelemaan ryhmään! Etenkin kun voittajaluokassa pitäisi olla vielä piilossa...

5. Seuraavaksi tehtiin muutama kaukovaihto ihan lähellä. Tekniikka oli muuten hyvä, mutta maahan -> istu tuppaa hieman hyppäämään. Johtuuko nyt selästä vai innosta?

6. Sitten oli vuorossa eteenlähetys, joka ei nyt kuitenkaan toiminut. Oliko syy vieraassa paikassa, vai olinko arvioinut matkan väärin, mutta joka tapauksessa homma ei toiminu. Gia ampas ihan väärään suuntaan ja vaan harhaili. Pyysin takaisin sivulle ja kävin itse taputtamassa maata siellä missä pallo oli. Sitten juoksi ongelmitta! :) Tätä pitää nyt vielä mietiskellä...

7. Seuraavana oli vuorossa tunnari. Vein Gian autoon ja piilotin oman kapulan hiekkaan. Aloitamme tämän nyt ihan alusta, kun viimeeksi kävi niin sekavaksi. Gia sai heti hajun kun otin autosta pois ja toin takaisin kentälle. Lähetin etsimään ja löysi hienosti. :) Palkaksi taistelu, en vaatinu perusasentoa yms.

Treenistä jäi hyvä mieli! Ehkä myö vielä joskus. Illalla pitää vielä hieroa likan selkä ja jalat.

Zorro:

1. Vietiin pallo eteenmenoa varten. -> Koira kuumeni paljon.

2. Sitten otettiin tiukkaa seuraamista hihnassa ja runsaalla palkalla. Aluksi haihatteli pallon perään, mutta aika nopsaan malttoi keskittyä. Teki hienosti ja hyvällä vireellä! Vasemmalle käännökset erityisen hyvin, kunhan muistin itse ohjaavan jalan. Oikealle- ja täyskäännökset tuppaavat olemaan vielä vähän väljiä, mutta parantuivat treenin edetessä. Naksautin heti kun otti uudelleen kontaktia ja palkkasin. Perusasennot löytyivät myö nyt ensimmäistä kertaa itsenäisesti! :) Lopuksi taistelupalkka.

3. Seuraavaksi otin minuutin paikallamakuun ja olin itse 5 m päässä. Zorron reagoi jokaiseen miun liikkeeseen hytkymällä, mutta malttoi kuitenkin maata. Palkkasin välillä. Tätä pitää nyt treenata lisää, jotta saadaan tarpeeksi varma.

4. Lopuksi lähetin eteenmenoon. Sama homma kuin Gialla. Ehkäpä oli liian vaikea. Tällaista ei saisi tapahtua... Otin uudelleen sivulle ja kävin taputtamassa maata. Sitten ei ollut ongelmaa. Ehkäpä 25 m on vielä liian pitkä matka vieraassa paikassa? Laitetaan tämäkin pohdintamyssyyn. ;)

Sona:

1. Aluksi otin sivulletuloa. Autoin käsillä ja hienosti on alkanu liikerata jo tulla tutuksi. Mutta paljon tarvitaan vielä toistoja! ;)

2. Kuljeskelin kentällä naksu oikeassa kädessä ja palkat vasemmassa, Sona oli vapaana. Aluksi haisteli ja haihatteli muuta, sitten tuli vasemmalle puolelle -> naks ja palkka. Nopeesti kekkas idean ja alkoi tarjota aktiivisesti. Palkkasin jokaiesta onnistuneesta askeleesta (en hypyistä, enkä muualle katseluista). 5 onnistuneen askeleen jälkeen lopetin. Sitten taisteltiin lelusta, kylläpä tytöllä on voimat kasvanu!

3. Lopuksi otin 5 m eteenmenon pallolle. Vietiin pallo yhdessä ja sitten lähetys. Täysillä pallolle ja sitten leikittiin! :) Edes yksin tämän päivän eteenmenoista onnistui...

Tänään tapahtui ensimmäistä kertaan, ettei Sona tullut itse kyytiin vaan jäi kentälle palloilemaan ja odottamaan lisää toimintaa. Pakkasin auton ja käynnistin, sitten sammutin ja kysyin uudestaan -> neidin kelpasikin tulla kyytiin. :D Onkohan meillä jo uhmaikä alkamassa? :0

Raunioilla:

Zorro muisti heti paikan kun mentiin, joten vauhtia ja intoa oli luvassa (huolimatta 2,5 h lenkistä ja 15 min sitten tehdystä tokotreenistä...) Tänään oli eri ryhmä kuin viime kerralla, joten myös ukot oli uusia.

Ensimmäisellä kierroksella oli neljä ukkoa piilossa, osa samoissa paikoissa kuin viimeeksi. Laskin Zorron irti ja heti poika ampaisi ensimmäiselle piilolle ja löysi ukon. Kehut ja matka jatkuu. Ja se jatkuikin sitten lievällä ylinopeudella.... Yksi ukko jäi välistä kokonaan ja takaoikeassa nurkassa löytynyt ukko käytiin katsomassa. Hieman jänskätti kun oli peijakas ryöminyt putkeen ja vain pää oli näkyvissä. Reippaasti uskalsi Zorro kuitenkin käydä nakit syömässä ja kehut kuuntelemassa, vaikka vähän jänskättikin. Sitten palattiin takaisin ja seuraava ukko löytyi hyvin ja häntä heiluen sinne mentiin. Viimeinen oli jäljellä ja sinne kaasuteltiin lämä pohjassa. Lopuksi jätti palkka -> pallot. Hienosti meni tämä kierros! Vähän mörköilytti ja vauhtia vähemmäksi niin nenäkin kerkee perässä ;).

Toisella kierroksella oltiin edellistä viisaampia, joten ukot laitettiin enemmän hajalleen ja mörköpiiloon pallopalkka. Ensimmäisestä sai hajun heti ja juoksi sinne niin nopeasti, etten ehtiny edes perille kun oli jo nakit syöty! Toinen ukko oli aivan eri suunnassa, matkalla Zorro tarkisti myö paikat, joissa oli ollut edellisten koirien maalimiehet. Toinenkin ukko löytyi hienosti ja  häntä heiluen käytiin sieltä namit syömässä. Kolmas ukko oli pimeämmässä piilossa rakennelmien alla ja vesilätäkön takana. Hajun Zorro sai heti, mutta vähän aikaa piti pähkäillä mistä sitä menisi kun oli se lätäkkö xD ( on siinä ja kanssa vesikoira...) Pimeä maali ei pelottanut yhtään ja palloleikit kiinnostivat kovasti! :) Hyvä mieli jäi tästä harjoituksesta. :) Uuden oppiminen on aina kivaa niin koirasta kuin omistajastakin!