Pitkästä aikaan myös treenikuulumisia.

Zorro harjoitteli tänään agilityssä eteenmenoa, takaleikkausta ja sylikäännöstä. Vauhtia oli taasen riittämiin ja intoa sitäkin enemmän! Ainoa puute oli ohjaajan heikko treenin suunnittelu ja hieman hidas reaktiokyky... :P

Eteenmenoa harjoiteltiin kuviolla hyppy suoraputki ja hyppy. Esteet eivät olleet aivan suorassa linjassa toisiinsa nähden. Jätin palkan viimisen hypyn taakse ja sitten lähdettiin. Ensimmäisellä kerralla Zorro porhalsi suoraan palkalle välittämättä mistään käskyistä... Onneksi oli nopea apuohjaaja, joka nappasi palkan koiran nenän edestä! Alapalkka on siis edelleenkiin meille vaikea juttu, koska sen vetovoima taitaa olla Zorron päässä vahvin luonnonvoimista :D. Seuraava kerta otettiin koiraa rauhottaen ja liikkeelle lähdettiin kunnon katsekontaktista ja napakalla käskyllä. Tämä sujui hyvin ja eteenmeno oli vauhdikas, myös este muistettiin hypätä oikein ja hyvällä tekniikalla! Sitten tehtiin sama toiselta puolelta, ei ongelmia! :)

Seuraavan harjoituksen teemana oli takaleikkaus. Kuviona oli hyppy mutkaputki, hyppy ja oikealle vinossa linjassa oleva hyppy. Kahden viimeisen hypyn väliin oli tarkoituksena tehdä takaleikkaus. Jälleen käytettiin alapalkaa, joka jätettiin takaleikkauksen suuntaisesti. Zorro oli mahtava! Kuunteli hyvin ja takaleikkauksessa ei ollut mitään ongelmaa! Sitten HÖLMÖ ohjaaja innostuneena palkaa KUUMAA koiraansa heittelemällä lelua -> koira kuumenee entisestään. Ahneella on paskanen loppu se tuli taas kerran todettu. Zorro ampaisi putkesta poikkeuksetta suoraan palkalle, jota se ei onneksi saanut, kiitos apuohjaajan :) Mitkään käskyt/vartalonkäännöt yms. eivät auttaneet. Ja koira vain kuumu ja kuumu ja hölmö ohjaaja yrittää ja yrittää.... Sitten vihdoin tajusin viedä Zorron jäähylle ja rauhoittumaan. Sen jälkeen aloitetiin takaleikkauksen harjoitteleminen alusta yhdellä esteellä ja alapalkalla. Se meni hyvin! :) Heh no voisiko se edes mennä huonosti? Sitten kokeilin vielä kerran kahdella esteellä. Ensimmäisellä kerralla karkasi palkalle, mutta toisella kerralla onnistui. :) Sitten jätettiin takaleikkaukset siihen. Jälleen kerran sain todeta, että Zorron on paljon vietikkäämpi kuin Gia ja että en osaa vielä hallita kaikkia sen viettejä...

Kolmas ja viiminen harjoitus oli meille tuttu sylikäännös. Kuvioina putki ja hyppy. Putken jälkeen tehtiin siis sylikäännös hypylle. Jätin Zorron istumaan ja tulin itse melkein putken päähän, jotta ehdin varmasti tehdä hyvin sylikäännöksen. Homma sujui todella hienosti! Ensimmäisellä kerralla reagoi hieman hitaasti ohjaamiseen, toisaalta vauhti suorasta putkesta tullessa oli aikas kova. Toisella kerralla ei ongelmaa :) Ollaan taidettu oppia sylikäännösten teko. Kiitos Jaakko Suoknuutin ;).

Sona harjoitteli putkea. Aluksi otettiin ihan pientä pätkää. Neiti juoksi reippaasti, epäröimättä putkesta läpi. Tehtiin muutama toisto lisää ja viimisellä kerralla putki oli jo täydessä mitassa! Hieno tyttö! Sitten harjoiteltiin leikkimistä häiriössä. Ihimisiä käveli ympärillä ja herätti huomiota. Sona malttoi keskittyä leikkiin yllättävän hienosti. Taistelu sujuu ja voiton jälkeen neiti tuo lelun minulle takaisin, jotta voimme taas jatkaa leikkiä! :) Lopuksi otettiin vielä pitkän matkan vauhtiluoksetulo. Hienosti meni! Ei mitään ongelmaa :)