Sari valtonen piti meille viimeiset treenit ennen agirotua. Samalla kokeiltiin uusien kontaktien sujuvuutta.

Rata

Tänään Gialla oli hirmuinen vauhti päällä ja neiti kävi todella kieroksilla! Heti alussa tuli ongelmia 2.-3. esteen kaarroksen kanssa. Koira eteni vauhdilla ja kurvi meni "pitkäksi". Otimme muutaman kerran kädestä palkkauksen ennen estettä. Nopeasti Gia muisti taas vastakäden ja selän tarkoittavan käännöstä, näin kurvi saatiin nopeammaksi ja pienemmäksi! :)
Namilätkä imi koiraa hyvin kontaktilla niin pitkään kun se siellä oli. Otimme muutaman kerran myös ilman lätkää ja kontaktit mentiin roiskimalla... A:lla sama juttu kontaktilla kuin puomilla.
A:n jälkeinen pituus osoittautui Gialle todelliseksi ongelmaksi. Koira karkasi pituuden jälkeen melkein 4. hypylle. Onnistuin viime hetkessä huutamalla estettyä väärän esteen, mutta se on rumaa ja aikaa vievää. Aluksi yritimme kääntävällä kädellä, mutta se ei toiminut. Sitten oli vuorossa voimakas nimi ja haltuun otto, mutta senkin teho jäi aika minimaaliseksi. Lopuksi kokeilimme vielä A:n jälkeen takaleikkausta, joka on myös koiralle kääntävä ele, mutta kurvi pysyi edelleen jätti suurena! Kymmenisen toista tähän kohtaan teimme eri tavoin, mutta yksikään niistä ei toiminut kunnolla. Nyt on aika pistää mietintämyssy päähän ja pohtia ratkaisua ongelmaan!
Kepeillä harjoittelin takaleikkausta, joka sujui loistavasti. 13. ja 14. hypyt menivät pienillä kaarroksilla ja sujuvasti. Putkesta koira irtosi hyvin keinulle. Keinulla tehdyt "nopeusharjoitukset" ovat tuottaneet tulosta, sillä (ainakin tutulla keinulla) Gia uskalsi juosta melkein päähän ja vasta sitten pydähtyä! Loppusuora sujui vauhdikkaasti takaleikkauksilla.

Mirkka Kalmari kuvasi  meidän menoa radalla.

1864877.jpg
Tästä se lähtee!

1864894.jpg
Lennokas A:n kontakti, tassut juuri ja juuri kontaktilla... 8()

1864930.jpg
Pituudelle kunnon kaari.

1864914.jpg
Keinun päähän ja vauhdilla!

Kiitos Mirkka kuvista!

Harjoitusten jälkeen Zorro sai kokeilla vähän putkea, joka sujuin vauhdikkaasti. Zorrosta on kehkeytynyt aikamoinen putkihullu, jolla irtoaminen toimii! ;) Seuraavaksi keskitymme hallintaan elämän kaikilla osa-alueilla. 8) Hauskinta Zorrosta oli kuitenkin leikkiä Muumi käppänän kanssa, pojat tulivat hyvin juttuun.