Tämän vuoden kisakausi jatkui Kotkassa Santalahden suhinoissa. Olimme ensimmäistä kertaa tapahtumassa mukana, järjestelyt toimivat hyvin, ilmapiiri oli leippoisa ja luonto mahtava! Kiitos järjestäjille :)

Tällä kertaa matkasimme Mimmin ja Vaarin sekä ystäväni Tanjan ja hänen shetlanninlammaskoira Pennin kanssa.

Kotkassa kisasi paljon tuttuja koirakoita. Sanna Kobylin ja Rubi (Concurrido Querencia) perro voittivat hienosti medi 3! Onnea Sanna! :) Kotkan oma poika Haba (Concurrido Quanto)  liiteli lennokkaasti neljänneksi, tosin muutama virhe taisi matkalle livahtaa. Seurakaverimme Suvi Skytta kisasi sheltti Millillä hienosti kolmanneksi, onnea Suvi! :) Maxeissa perroja edusti meijän oma poppoo, eli Gia, Göstä (Concurrido Pajajero) sekä Tahvo (Bordon de Calathea). Kovinkaan mainittavaa menestystä tämä ryhmä rämä ei kuitenkaan niittänyt ;)

Perjantain rata:

Alku lähti hyvin ja koira haki itse kepit. Seuraava hyppysuoran eteni mukavasti. Seiska hyppy tippui, luultavasti kökin jälleen kerran itse koiran edessä!!! 8-11 esteet mukavasti. Koira kuunteli ja pysy hyvin hanskassa, mutta olisi voinut edetä vielä vauhdikkaammin. Okseri meni hienosti, mutta sitteen tuli kipparilla pieni ajoitusvirhe. Puomille mentiin tosi jyrkässä kulmassa. Gia hidasti vauhtia --> tein takaleikkauksen. Koira pysähtyi katsomaan, rohkaisu unohtui ja sitten riivittiin monta sekuntia ylöspäin! Kontaktille istuttiin hitaasti, mutta kauniisti ;). 17. putkelle asti hyvin, mutta sit meinasi karata käsistä. Oli jo ponnistamassa muurille kun älysin huutaa nimen -> Gia kääntyi takaisin ja sitten putkeen. Loppu rata selvitettiin ilman kommelluksia.
Tässä radassa oli paljon hyvää, mutta paljon myös sitä parannettavaa! Kontaktit ja putket pitäisi saada nopeammaksi.
Ratavirheitä tuli 5 (rima) ja yliaikaa 2,02. Yhteensä tulos siis 7,02. Olin todella yllättynyt kun ylsimme toiselle sijalle kilpailussa! Oli mukava viedä palkinnot kotiin heti ensimmäisestä tämän vuoden kilpailusta ;)

Illalla käytiin lenkkeilemässä Suvin ja Millin & Morrisonin kanssa. Luontopolku oli aivan mahtava ja koiratkin tykkäsivät pulikoida syvän sinisessä merivedessä. Zorro ja Morrison tykkäsivät erityisesti saman henkisestä seurasta! :)

Zorro tutustui kisapaikkaan reippain mielin. Sylejä ja rapsutteluja oli riittämiin. ;) Aluksi poikaa hieman jännitti ihmis- ja koirapaljous, mutta tottui siihen nopeasti. Väsymyksen tultua alkoi kuitenkin taas hieman jänskättää. Häkissä sai levätä tarpeen tullen ja sitten jaksoi taas hetken ihmetellä maailmaa!