Lauantai valkeni aurinkoisena ja tuulisena, juuri sopivana agilitypäivänä.
Lähdimme heti aamusta tutustumaan Kotkaan ja Sapokan vesipuistoo, jossa söimme myös kesän ensimmäiset irtotuutit. Tällä kertaa jätimme Gian autoon, sillä halusin antaa Zorrolle "omaa aikaa". Eipä poikaa paljoa haitannut Gian autoon jääminen, reippaasti pisteltiin katuja eteen päin ja tutustuttiin uusiin paikkoihin. Sapokan vesipuisto oli todella kaunis paikka, suosittelen!

1816651.jpg
Penni ja Zorro poseeraavat komeiden kivituolien päällä.

1816663.jpg
Vaari ja Zorro

1817925.jpg
Zorron puolisetä Pingo (Zorrazo Pingo) ja laumatoveri Japi. Pingo oli oikein ihastuttava junnupoika <3

Lauantain 1. rata
Päivän ensimmäinen rata oli siisti, mutta räjähtävä vauhti puuttui. Alku meni hyvin.  6.-8. hypyt mentiin tosi pienillä kaarroksilla, mutta rimat pysyiväit silti hienosti ylhäällä! :)10. putkeen koira irtosi hyvin. Rataantutustumisessa epäilin hieman Gian selviytymistä vaativista 11.-12. esteistä, mutta neiti suoritti ne ilman minkäänlaisia ongelmia! Puolivalssi ennen putkea toimi hyvin. Pakkovalsilla mentiin kepeille. Aloitus meni hienosti, mutta vauhtia ei oikein ollut. Loppusuoralla Gia ei oikein irronnut, joten sitä pitää harjoitella. Tuloksena siis 0, mutta yliaikaa 1,80s. Sijoituimme 5. Olen tähän rataan tyytyväinen, vaikkakin aikavirhe hieman harmittaakin. Radan ihanneaika oli 32s, ja meidän aika 33,8 s. Ensimmäinen puhdas rata kolmosissa! :)

1817995.jpg
Zorro viihdytti itseään, tärkeiden kannustushuutojen välissä, leikkittämällä Göstää.

1817999.jpg
Valmistaudutaan hyökkäykseen!

1818001.jpg
Nyt taitaa tulla hepuli!

Kiitos Zorron leikkikuvista Outi Harjulle!

Lauantain 2. rata
Tämän radan tunnelma oli samankaltainen kuin päivän ensimmäisellä radalla. Ohjaus toimi hyvin, mutta huippuvauhtiin ei päästy. Alku lähti nihkeästi. Otinko liikaa haltuun, vai alkoiko koira olla jo väsynyt? Kannustin todella paljon Giaa putkessa ja vauhtia saatiin vähän lisää. Juoksin kontaktin läpi, en pysäyttänyt koiraa. Gia otti kontaktin, mutta meni kulma aika läheltä, ettei tuomari antanut virhettä. Valssi 7.-8. esteiden väliin. A:n kontakti jälleen nippa nappa. Kepeille Gia haki hienosti itsenäisesti! Pujottelu oli hitusen nopeampaa kuin edellisellä radalla. Vaikuttaako pujottelun nopeuteen lähestymisen nopeus? Seuraava hyppyhässäkkä meni hyvin! 15.-16. karros olisi voinut olla pienempi. Keinu mentiin taas vähän hissutellen. Keinu tarvitsee lisää treeniä, jotta saadaan se nopeammaksi! Sitten koko hieno rata kariutui taas kerran ohjaajan mokaan!!! Menin jälleen kiljumaan koiralle kehuja viimisen esteen päällä ja eikös se rima tullut alas!!! Kyllä ärsytti ja ärsytti vielä seuraavanakin päivänä. On se ihme ettei voi kerrasta oppia, vaan pitää vielä toistaa virheensä! No ehkäpä sitä kolmatta kertaa ei enää tulisi....
Tuloksena tältä radalta siis 5 vp ja yliaikaa 0,17 s. Sijoituimme luokkamme 8.

1818077.jpg1818084.jpg1818085.jpg
Gia viimeisellä radalla.
Kiitos Outille myös näistä taidokkaista kuvista!

Haluamme lähettää onnittelut lauantain aikana menestyneille tutuille eli kääpiövillis Milalle ja Tarulle (mini 1, sija 2), sheltti Impille ja Astalle (medi 1, sija 1), mitteli Iiville ja Merville (mini 2, sija 3),  bortsu Shaunalle ja Annelle (maxi3, sija 2).

Meidän Suhinat loppuivat lauantaille, mutta monet sitkeät jatkoivat kisaamista vielä sunnuntaina. Kiitos myös Kotkan Koiraystäväin seuralle erittäin hyvin järjestetystä tapahtumasta ja hienoista palkinnoista! :)